Wat is Fitkids?

Fitkids is een fitness- en oefenprogramma dat speciaal ontwikkeld is voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

Het programma staat onder leiding van een kinderfysiotherapeut. De meeste kinderen blijven een half jaar tot maximaal een jaar in Fitkids en gaan daarna sporten bij een club of vereniging.

Wij vinden als Kinderfysio & Fysio Praktijk dat Fitkids bij ons in de praktijk niet kan ontbreken. Juist voor de kinderen die nog niet gaan sporten bij een club of vereniging en dit wel willen, maar niet kunnen, is dit programma erg geschikt.

Fitkids is er voor kinderen van 6 - 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening.

Bijvoorbeeld voor kinderen met astma, diabetes, een aangeboren hartafwijking, Cystic fibrosis of jeugdreuma, maar ook voor kinderen met een motorische ontwikkelingsachterstand, autisme of het down syndroom.

*Natuurlijk kun je ook meedoen als je in een rolstoel zit. 

Fitkids wordt door ons gegeven op de praktijk locatie in Gouda Oosterwei aan het Wislonplein 1 & 2, 2806 JM Gouda. Wij geven fitkids op de woensdag middag in de grote gymzaal. Het voordeel van deze mooie, grote gymzaal is, dat wij goed kunnen letten op de corona regels en de veiligheid rondom corona.

De groepen zullen vanaf de maand oktober 2020  gaan starten.

U kunt uw kind via; de huisarts, specialist, kinderarts of kinderfysiotherapeut aanmelden.

Er is een verwijzing van de kinderarts of andere specialist nodig. De meeste verzekeraars vergoeden Fitkids. Vraagt u dit na bij uw verzekeraar.

Na een uitgebreide intake door de kinderfysiotherapeut, waarbij ouders/ verzorgers aanwezig zijn, kan er worden gestart met de Fitkids lessen. Tijdens de lessen wordt er zowel individueel, op fitness apparatuur, als in groepsverband getraind. Zo is er voor ieder kind een passend programma op maat en zijn de Fitkids lessen geschikt voor een grote doelgroep kinderen tussen 6 -18 jaar oud. 

Wij heten u en uw kind van Harte Welkom en zijn blij dat wij dit geavanceerde programma vanaf heden mogen aanbieden! U kunt zich telefonisch  aanmelden via het telefoonnummer 0182-528141. het contact formulier op onze website of een email sturen naar kinderfysiotherapie1@tele2.nl

Voor meer informatie kunt u de website van Fitkids bekijken.

https://www.fitkids.nl/


 

 

 

 

KINDERFYSIO & FYSIO VAN SCHAIK-DIJCKS

FYSIOTHERAPIE VOOR DE KLEINE

FYSIOTHERAPIE VOOR JONG & OUD

FYSIOTHERAPIE 0-17 JAAR

SPELENDERWIJS LEREN ONTWIKKELEN

BEWEGEN MET PLEZIER

FITKIDS 2021

KEURMERK FYSIOTHERAPIE 2021

DE KINDERFYSIO & FYSIO PRAKTIJK IN ROTTERDAM & GOUDA & MOORDRECHT & ALPHEN AAN DEN RIJN