Kindermassage (4 t/m 12 jaar)

In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht. De eigen ontwikkeling gaat op hoge snelheid en dit leidt soms tot onrust, spanningen, slapeloosheid, bedplassen en gedragsproblemen.

Daarom is er kindermassage. De kindermassage is de een veelzijdige massage. Deze massage vorm is volledig afgestemd op kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Bij Kindermassage is het heel belangrijk om het kind een goed afgestemde massage te geven, waarbij het gaat om een zachte en ontspannen aanraking. De massage zorgt ervoor dat de kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen.
 
Studies wijzen uit dat wanneer kinderen regelmatig gemasseerd worden intensiever spelen, rustiger slapen, productiever en minder agressief zijn. Kindermassage kan ook een positief effect hebben op kinderen met ADHD en aan autisme verwante stoornissen.

Dit is een onderdeel van en aanvulling op een Kinderfysiotherapeutische behandeling. De therapie wordt individueel gegeven door een kinderfysiotherapeut. Aan deze behandeling zijn geen extra kosten verbonden.