PRAKTIJK NIEUWS  29-03-2020

29-03-2020

Beste mensen,                                     

Waarschijnlijk volgt iedereen de berichtgeving in de media over het corona virus. Ook in Nederland zijn er inmiddels steeds meer besmettingen bekend. Om deze reden willen wij u dan ook informeren hoe wij hiermee omgaan in de praktijk en ook hoe u hier zelf mee om kunt gaan. Wij moeten allen steeds voorzichtiger zijn en ook meer afstand gaan houden.

Belangrijke informatie over het corona virus 
Het virus is vooral risicovol voor oudere mensen en mensen die verzwakt zijn door andere ziekten. Om besmetting te voorkomen is preventie heel belangrijk. Daarin hebben wij allemaal een rol. 


Wat kunt u zelf doen om besmetting en verspreiding van het corona virus tegen te gaan? 
*Was uw handen regelmatig met water en zeep. 
*Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, niet in de handen. 
*Gebruik papieren zakdoekjes. 

**Binnen onze praktijk hebben wij plekken ingericht voor het wassen van de handen en maken wij gebruik van speciaal desinfectie materiaal voor de handen. U kunt uw handen daar tevens mee in sprayen voor, tijdens en na de behandeling.

*Zelf hanteren wij als zorgverleners ook de strengste voorzorgsmaatregelen qua hygiëne beleid.

*Wij zullen tevens gebruik maken van een mondkapje als dit nodig is.

*Als extra veiligheid hebben wij toegevoegd dat de behandelingen zijn verkort naar 20 minuten in verband met het vermijden van zoveel mogelijk sociale contact momenten in de wachtruimte.

*Wij gaan vanaf week steeds meer op afstand gaan behandelen.

Wat kunnen wij samen doen om het Corona virus in de praktijk te voorkomen?

Neemt u contact met ons op als u:
*Verkouden bent, regelmatig hoest of koorts heeft.
Uit belang van uw en onze gezondheid vragen wij u hiermee zorgvuldig om te gaan. 

Wij houden de ontwikkelingen rondom het corona virus in de gaten en zullen deze informatie updaten indien nodig. Op de website van het RIVM is meer informatie te vinden en wordt de actuele stand van zaken vermeld (https://www.rivm.nl/coronavirus). 

**Vanaf deze week, zijn wij aangepast open en zullen wij steeds meer op afstand onze behandelingen gaan geven! We gaan de wereld verkennen van E-Health en hebben al leuke ideeën en nieuwe behandelvormen voor u klaar staan!

Wij gaan als praktijk mee met de nieuwste innovatie op het gebied van digitale dienstverlening. Vanaf week 14 gaan wij video consulten aanbieden en u gerichte oefenvideo's en oefeningen opsturen vanuit een geavanceerd programma.

Wij gaan dit doen middels Physitrack een aanvullende dienst, waarmee wij als fysiotherapeuten AVG veilig met u en uw kinderen kunnen video bellen.

U kunt de Physitrack App gratis downloaden op uw telefoon of tablet, Deze App is werkzaam op alle besturingssystemen!

Op afstand is er zo voor de jongere en oudere patiënt een behandeling op maat mogelijk en kunnen wij ook voor de kinderen continuïteit bieden!

Physitrack beschikt over het nieuwste oefenmateriaal en de nieuwste online video's voor patiënten van Jong & Oud.

Voor de leerlingen van de basisscholen gaan wij een aanvullend lesprogramma van 4 weken aanbieden; RSI klachten bij het schoolgaande kind beter voorkomen dan genezen!

Voor de leerlingen van de basisscholen gaan wij kinderfysiotherapie op afstand geven voor diverse motoriek problemen zoals; schrijven, tekenen, knippen, kleuren en een juiste penvatting, pen druk en houding in zit.

**Nieuw

Ontspannen, juist nu in deze drukke tijden!!

Ontspannen voor u en uw kleuter - tiener, met leuke oefeningen, ontspannende natuur en vogel geluiden en leuke verhalen!

*Vanaf week 15 zullen wij een nieuwe cursus aan gaan bieden voor uw schoolgaande kind van 5 -15 jaar oud. Onze therapeuten geven deze cursus. Wij maken gebruik van de methode van EIine Snel; "Stilzitten als een kikker'

*Voor baby's en kinderen van 0-16 jaar bieden wij alle normale behandelingen aan. Zo kunt u gewoon bij ons terecht voor al uw vragen en helpen wij u graag.

*Tevens kunnen wij baby massage op afstand geven.

*Voor de ouderen patiënten gaan wij een aanvullend lesprogramma aanbieden val preventie online! Het programma "Zicht op evenwicht".

*Vanaf week 16: "RSI bij het schoolgaande kind beter voorkomen dan genezen!"

Wij zijn dus gewoon open en allen aan het werk, maar dan op afstand en kunnen u en uw kinderen nog steeds helpen en geven behandelingen op afstand.

U bent welkom en neem gerust contact met ons op!

Volgende week zullen wij u benaderen om deze nieuwe behandelvormen te gaan inzetten, daar waar het kan en u dat fijn en geschikt vindt!

Fysio Groeten van Esther & Onno & collega's.