03-12-2020

Beste mensen, 

Het is al bijna 5 december!! Nog even wachten en dan mogen de kinderen de cadeautjes uitpakken!! Een spannende tijd voor kinderen en anders dan anders.

Veel kinderen oefenen om heel lenig te worden en springen op trampolines en huppen met een skippybal in het rond.

Ga zo door oefenpieten, bewegen is heel belangrijk zeker nu in coronatijd!!

Wij hebben de Kinderfysio & Fysio Praktijk een vleug Sinterklaas gegeven en de pakjes en grote zak van Sinterklaas staan alweer klaar! Voor de kinderen ligt een zakje pepernoten met snoepgoed klaar!

Het coronavirus is er nog en er is even een piek te zien in de curve. Naar alle waarschijnlijkheid zal het corona virus onder ons blijven. De maatregelen vanuit het kabinet aangescherpt en iets meer beperkt. Het vieren van Kerst en Oud & Nieuw is nog onzeker.

Groot nieuws er inmiddels al meerdere goede werkzame vaccins zijn en deze nu in de eindfase van het testen zitten.

Vanaf  januari 2021 kunnen de eerste mensen in Nederland al worden gevaccineerd. Erg goed nieuws na een lange tijd van onzekerheid!

Houd u nog even vol?

Als wij het met zijn allen al vanaf maart 2020 volhouden dan kunnen wij dat zeker tot februari 2021!

Wij zijn als Kinderfysio & Fysio Praktijk volledig open in Rotterdam & Gouda, maar behandelen u en uw kind alleen goed beschermd.

Wij dragen een mondkapje en reinigen onze handen voor en na elke behandeling. Als 1 van onze therapeuten verkouden is of griepachtige verschijnselen vertoont, zal hij of zij niet aan het werk gaan om u zo goed mogelijk te beschermen. De Kinderfysio & Fysio Praktijk is zo ingericht, dat de praktijk voldoet aan de strengste veiligheid en hygiëne eisen. Wij hebben 2 nieuwe zuilen voor de locaties in Rotterdam en Gouda aangeschaft met hand alcohol. Zo kunt u contactloos uw handen, snel en effectief reinigen.

Onze dienst blijft zo voor u allen beschikbaar.

Een mondkapje is sinds 13-10-2020 verplicht binnen onze praktijk ruimtes. Deze regel geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder.  Als u geen mondkapje bij u heeft, hebben wij deze voor u en uw kind.

Bent u nieuw en wilt u zich aanmelden, dan kan dat via het contact formulier op de website of u kunt van 9.00 - 15.00 uur onze secretaresse; Miranda persoonlijk spreken. Zij vertelt u graag over onze dienstverlening en specialisaties.  U bent van harte welkom!

Als Fysiotherapie praktijk beschikken over een ruime voorraad PBM (persoonlijk bescherming materiaal) en kunnen wij voor u als patiënt goed veilig onze behandelingen uitvoeren.

Aanpassingen waar u als patiënt van 0-100+ mee te maken krijgt zijn;

 • Voordat de behandeling start, worden de handen grondig gewassen en gedroogd in een daarvoor ingerichte ruimte.
 • De wachtkamers, behandelkamers zijn zo ingericht en aangepast aan de hoogste hygiëne standaarden rondom corona.
 • Er kan maximaal 1 ouder met 1 kind in de wachtkamer plaats nemen
 • Er kunnen maximaal 2 patiënten in de wachtkamer plaats nemen, zo kan de 1.5 meter afstand voor u worden geborgd.
 • De behandel tijd zal worden verkort om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk passage is tussen verschillende patiënten.
 • Na de behandeling en het maken van een vervolg afspraak, verlaten u en uw kind of u alleen gelijk de praktijk.
 • Naast de fysieke behandelingen hands on en hands of behandelingen, zullen er ook video consulten worden ingepland.
 • De eerste intake zal telefonisch plaatsvinden.
 • Wij zullen als Kinderfysiotherapeuten & Fysiotherapeuten de zorg die echt niet meer kan wachten, voorrang geven en u daarvan op de hoogte brengen.
 • Als u een afspraak maakt bij onze secretaresse is het verstandig om tevens te vermelden of uw klachten direct moeten worden behandeld of dat deze nog enkele dagen kunnen worden uitgesteld. Zo kunnen wij de acute klachten voorrang geven en hoeft u niet langer te wachten op een behandeling dan nodig.

Wat kunnen wij samen doen om het Corona virus in de praktijk te voorkomen?

Neemt u contact met ons op als u:

 • Verkouden bent.
 • Griepverschijnselen heeft
 • Regelmatig niest, hoest of koorts heeft.

Uit belang van uw en onze gezondheid vragen wij u hiermee zorgvuldig om te gaan. 

In deze periode wordt een gezonde leefstijl steeds belangrijker. Bewegen, gezonde voeding hoe doet u dit nou? Hoe kan u dit samen met u kind goed doen. Op dit moment volgen onze therapeuten een aanvullende opleiding om volwassenen en kinderen te begeleiden bij overgewicht en/of diabetes type 2.

Dit is heel erg belangrijk in de tijd van nu. Soms is het lastig om dit alleen te doe en hebben u en uw kind een zetje nodig of wat hulp. Wij willen in oktober 2020 in Gouda starten met de eerste beweeggroepen.

*In januari 2021 op de woensdagen gaan de beweeggroepen starten van 15.00 -16.00 of van 16.00-17.00 uur.

*Wij gaan starten met de Life Style Carrousel Ouder & Kind. De Carrousel duurt 12 weken en is geschikt voor alle kinderen en ouders die samen willen werken aan hun gezondheid. Veel ouders en kinderen willen wel werken aan een gezonde leefstijl, maar weten niet hoe! U bent van Harte welkom in Gouda Oosterwei, meldt u snel aan!!! Vol=Vol.

*Wij werken samen met orthopedagogen om kinderen met prikkelverwerking problemen. ADHD/ADD, Autisme en gedragsproblematieken nog beter te kunnen helpen. Onze collega Annemiek Verhulst geeft Sensorische Integratie Therapie, een hele waardevolle aanvulling op de reguliere kinderfysiotherapie behandelingen.

*Sinds september 2020 werken wij samen met Penders Voetzorg in Gouda om zo kinderen met sportblessures, loopproblemen en voetklachten nog beter en optimaler te kunnen behandelen. Wij werkten al nauw samen met de podotherapeut Ton Jansen in Rotterdam.

U bent welkom!

Houd nog vol! Sterkte in deze tijd!

Fysio Groeten van Esther & Onno, Miranda, Annemiek en Lotte.