25-08-2020

Beste mensen,         

Wij zijn als Kinderfysio & Fysio Praktijk weer volledig open!

Op dit moment hebben wij de Kinderfysio & Fysio Praktijk zo ingericht, dat de praktijk voldoet aan de strengste veiligheid en hygiëne eisen. Wij hebben 2 nieuwe zuilen aangeschaft met hand alcohol. Zo kunt u contactloos uw handen, snel en effectief reinigen.

Als Fysiotherapie praktijk beschikken over een ruime voorraad PBM (persoonlijk bescherming materiaal) en kunnen wij voor u als patiënt goed veilig onze behandelingen uitvoeren.

Wij zijn vanaf 31-07-2020 een Fitkids Praktijk en zijn daar erg blij mee. Als Kinderfysio & Fysio Praktijk kunnen wij nu aangepast sporten en bewegen aanbieden aan o.a. kinderen met een hart afwijking, kinderen met een long problemen, kinderen met een motorische beperking. Leest u meer hierover op onze website onder het kopje FITKIDS!

Aanpassingen waar u als patiënt van 0-100+ mee te maken krijgt zijn;

 • Voordat de behandeling start, worden de handen grondig gewassen en gedroogd in een daarvoor ingerichte ruimte.
 • De wachtkamers, behandelkamers zijn zo ingericht en aangepast aan de hoogste hygiëne standaarden rondom corona.
 • Er kan maximaal 1 ouder met 1 kind in de wachtkamer plaats nemen
 • Er kunnen maximaal 2 patiënten in de wachtkamer plaats nemen, zo kan de 1.5 meter afstand voor u worden geborgd.
 • De behandel tijd zal worden verkort om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk passage is tussen verschillende patiënten.
 • Na de behandeling en het maken van een vervolg afspraak,  verlaten u en uw kind of u alleen gelijk de praktijk.
 • Naast de fysieke behandelingen hands on en hands of behandelingen, zullen er ook video consulten worden ingepland.
 • De eerste intake zal telefonisch plaatsvinden.
 • Wij zullen als Kinderfysiotherapeuten & Fysiotherapeuten de zorg die echt niet meer kan wachten, voorrang geven en u daarvan op de hoogte brengen.
 • Als u een afspraak maakt bij onze secretaresse is het verstandig om tevens te vermelden of uw klachten direct moeten worden behandeld of dat deze nog enkele dagen kunnen worden uitgesteld. Zo kunnen wij de acute klachten voorrang geven en hoeft u niet langer te wachten op een behandeling dan nodig.

Wat kunnen wij samen doen om het Corona virus in de praktijk te voorkomen?

Neemt u contact met ons op als u:

 • Verkouden bent.
 • Griepverschijnselen heeft
 • Regelmatig niest, hoest of koorts heeft.

Uit belang van uw en onze gezondheid vragen wij u hiermee zorgvuldig om te gaan. 

Wij houden de ontwikkelingen rondom het corona virus in de gaten en zullen deze informatie updaten indien nodig. Op de website van het RIVM is meer informatie te vinden en wordt de actuele stand van zaken vermeld (https://www.rivm.nl/coronavirus). 

In deze periode wordt een gezonde leefstijl steeds belangrijker. Bewegen, gezonde voeding hoe doet u dit nou? Hoe kan u dit samen met u kind goed doen. Op dit moment volgen onze therapeuten een aanvullende opleiding om volwassenen en kinderen te begeleiden bij overgewicht en/of diabetes type 2.

Dit is heel erg belangrijk in de tijd van nu. Soms is het lastig om dit alleen te doe en hebben u en uw kind een zetje nodig of wat hulp. Wij willen in oktober 2020 in Gouda starten met de eerste beweeggroepen.

1.Wij zijn bezig met een Beweeg & Life Style Carrousel voor Ouder en Kind in samenwerking met de diëtist mw. Wieneke Bloemen.

Zij is gevestigd in Huisartsen Praktijk Klein Iterson. Het neemt al ver gevorderde vormen aan. In oktober 2020 gaan wij deze cursus aanbieden in de Wijk Gouda Oosterwei/ Kort Haarlem.

In Oktober 2020 op de woensdagen gaan de beweeggroepen starten van 15.00 -16.00 of van 16.00-17.00 uur. Ouder en kind met overgewicht en/ of diabetes type 2 komen voor de carrousel in aanmerking.

2.Wij gaan samenwerken met orthopedagogen om kinderen met prikkelverwerking  problemen. ADHD/ADD, Autisme en gedragsproblematieken nog beter te kunnen helpen. Onze collega Annemiek Verhulst geeft Sensorische Integratie Therapie, een hele waardevolle aanvulling op de reguliere kinderfysiotherapie behandelingen.

Per 1-09-2020 verwelkomen wij onze nieuwe kinderfysio & Fysio collega Lotte. Lotte gaat ons team versterken! Welkom Lotte!

U bent welkom!

Houdt nog even vol! Sterkte in deze tijd!

Fysio Groeten van Esther & Onno & collega's.