Nek- en Hoofdpijn Klachten daar wil u toch van af? Wij gaan u daarbij helpen!

Nek- en Hoofdpijn­ klachten

Pijn in de nek en hoofdpijn die afkomstig is vanuit de nek zijn een van de meest voorkomende klachten van het houding- en bewegingsapparaat. De klachten kunnen u flink hinderen in uw dagelijkse activiteiten, sporten en uw nachtrust.

Fysiotherapie van Schaik-Dijcks is de specialist bij nek- en hoofdpijn klachten

Bij Fysiotherapie Van Schaik-Dijck hebben onze fysiotherapeuten een schat aan kennis en ervaring in huis met betrekking tot het onderzoek en de behandeling van nek- en hoofdpijnklachten. Hierdoor stellen zij sneller de juiste diagnose en krijgt u de juiste behandeling.

Nekklachten

De pijn in uw nek is vaak afkomstig vanuit de wervelkolom, de spieren, de gewrichtsbanden of een beknelde zenuw.
Nekklachten kunnen ineens ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het draaien van de nek, tijdens tillen of een na een ongeval. Nekklachten kunnen ook geleidelijk aan ontstaan. Dit kan het gevolg zijn van een verkeerde houding, een verkeerde manier van bewegen, stress/spanning, of artrose/slijtage. Ook de intensiteit van de pijn varieert. De een voelt een zeurend, stijf, vermoeid of drukkend gevoel in de nek, terwijl de ander hevige nekklachten heeft. De pijn kan eventueel uitstralen naar de schouderbladen en/of de armen.

Hoofdpijnklachten

Hoofdpijnklachten kunnen veel oorzaken hebben. Bij Fysiotherapie Van Schaik-Dijcks behandelen wij hoofdpijnklachten waarvan de oorzaak ligt in de nek.
Deze hoofdpijnklachten kunnen veroorzaakt worden door nekwervels die niet goed bewegen, maar ook door een hoge spierspanning in de nekspieren. Hoofdpijnklachten vanuit de nek kan zich op meerdere manieren uiten: De een heeft het gevoel dat er een strakke band om het hoofd zit en ervaart pijn bij de voorkant van het hoofd boven de ogen. Een ander voelt de pijn vanuit het achterhoofd doortrekkend naar het voorhoofd, terwijl de pijnklachten soms ook alleen aanwezig zijn aan de achterzijde van het hoofd. De hoofdpijn kan zowel aan beide kanten van het hoofd zitten, als eenzijdig van het hoofd aanwezig zijn.

Wat kan Fysiotherapie van Schaik-Dijcks voor u betekenen?

Gelukkig zijn veel nek- en hoofdpijnklachten goed te behandelen. Aan de hand van een intake en een uitgebreid onderzoek worden uw nek en/of hoofdpijnklachten volledig in kaart gebracht. Op deze manier kan worden vastgesteld wat de oorzaak van uw klachten zijn. Na het stellen van de diagnose krijgt u uitleg over het klachtenbeeld en vertellen we hoe u het beste met de klachten om kunt gaan. Vervolgens zal in overleg met u een persoonlijk behandelplan worden opgesteld voor uw specifieke hoofdpijnklachten.
Naast het behandelen van uw klachten besteden we ook aandacht aan het voorkomen van de terugkeer van de klachten.

Specialisaties: RSI, KANS en arbeid gerelateerde klachten. Ademhaling & Ontspanning Therapie.

Praktijk Rotterdam Kralingen

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 8:00 – 19:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Praktijk Gouda / Nelson Mandela Centrum

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 8:00 – 19:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Contact opnemen