Medical Taping Concept MTC

Sinds 2019 bieden wij als aanvullende therapie Medical Taping aan voor kinderen & volwassenen.
Medical taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Toepassing
Medical taping wordt gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij de behandeling van klachten door overbelasting. Ook het verminderen van uitstralende pijn, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden.

Hoe lang kan medical tape blijven zitten?
Afhankelijk van de gebruikte techniek en de huid kan de tape tussen de vier en tien dagen blijven zitten. In die tijd kun je er alles mee doen: sporten, douchen en zelfs zwemmen! De tape is ademend en voert vocht af, dus hij veroorzaakt ook geen weke huid onder de tape

Waarom verschillende kleuren kinesiotape?
Betekenis verschillende kleuren kinesiotape
Tijdens de ontwikkeling van kinesiotape werd er geëxperimenteerd met diverse kleuren. Dit ontstond vooral vanuit de ideeën van kleurentherapie. Dit houdt in dat bepaalde kleuren en licht gebruikt kan worden om het herstel te versnellen

Onze fysiotherapeuten Annemiek Verhulst en Esther van Schaik-Dijcks hebben de aanvullende cursus gevolg voor medical taping en daarvoor een certificaat behaald.

Praktijk Rotterdam Kralingen

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 8:00 – 19:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Praktijk Gouda / Nelson Mandela Centrum

Openingstijden

Maandag – Vrijdag 8:00 – 19:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Contact opnemen